Filmbransch

Norrköping är en filmvänlig stad som starkt bidrar till utvecklingen av närings- och kulturlivet. Här finns ett stort antal produktionsbolag och filmarbetare inom film och TV vid sidan om en rik filmkultur. Från Norrköping kommer berättelser som ses över hela världen.

Aktuellt

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

🌟Norrköpings filmfonds 5 års jubileum 25 september! 🌟
Imorgon lördag utlovas en fin höstsol som kommer skina på filmtältet vid Cnema. Restaurangen C sköter baren o lovar god mat och dryck. Fram till 01:00 fyller vi tältet med spännande saker: Barnquiz, Video West kör vuxenquiz, flera work in progress av spännande nya filmer, Q&A med Crazy Pictures och DJ Rebecca & Amanda (Klubb Girls Night Out) ordnar festen när mörkret sänker sig! Fri entré, mer info om tider finns här:
cnema.se/event/kulturnatten/
... See MoreSee Less

🌟Norrköpings filmfonds 5 års jubileum 25 september! 🌟
På lördag välkomnar vi en mängd gäster som genom åren gjort film i Norrköping. Du får bl a möta Joakim Sällquist som vann Guldbagge för sin huvudroll i Goliat, Melker Becker som presenterar SVT-serien om Norrköpingsfängelset, Maj Wechselmann som gjorde filmen om Moa Martinson, regissören Frida Kempff som premiärvisar långfilmen Knackningar, delar av Svenska Björnstammen som visar sin nya spökdokumentär, och Crazy Pictures som praktiskt taget sladdar in från kvällsinspelning av UFO Sweden och berättar hur det går!
Fri entré men boka gärna din plats. All information om visningstider hittar du här:
cnema.se/event/kulturnatten/
... See MoreSee Less

Crazy Pictures avslöjar nu vilka skådespelare som ska leda äventyrsfilmen UFO Sweden. Inez Dahl Torhaug (Det som göms i snö) långfilmsdebuterar i huvudrollen. Hon stöttas bland annat av den rutinerade skådespelerskan och tvåfaldiga Guldbaggevinnaren Eva Melander (Gräns), Jesper Barkselius som gjorde en av huvudrollerna i Den blomstertid nu kommer och Sara Shirpey (Top Dog). Inspelningarna av den nya storfilmen pågår just nu i Norrköping fram till efter årsskiftet. ... See MoreSee Less

Crazy Pictures avslöjar nu vilka skådespelare som ska leda äventyrsfilmen UFO Sweden. Inez Dahl Torhaug (Det som göms i snö) långfilmsdebuterar i huvudrollen. Hon stöttas bland annat av den rutinerade skådespelerskan och tvåfaldiga Guldbaggevinnaren Eva Melander (Gräns), Jesper Barkselius som gjorde en av huvudrollerna i Den blomstertid nu kommer och Sara Shirpey (Top Dog). Inspelningarna av den nya storfilmen pågår just nu i Norrköping fram till efter årsskiftet.Image attachmentImage attachment

🌟Norrköpings filmfonds 5 års jubileum 25 september! 🌟
Work in progress! Nyfiken på vad för projekt som just nu håller på att slutföras i Norrköping? Besök filmtältet utanför Cnema under jubileumskvällen på lördag och möt filmskapare som visar exklusivt material från kommande produktioner: Spelet Bramble - The Mountain King, kortfilmerna 2gether och Lost in the sky, samt dokumentärerna Finnes singeldam med hotell och Liv!
Läser mer om projekten och visningstider här:
cnema.se/event/kulturnatten/
... See MoreSee Less

Norrköpings filmfond

Stöd för filminspelningar

Norrköpings filmfond bidrar till produktion och utveckling av svensk film och TV. Både lokala och nationella film- och TV-producenter kan söka mjuka stöd för att spela in TV-drama, långfilm, dokumentärfilm och kortfilm i Norrköping.

Läs mer om Norrköpings filmfond

Filmproduktion i Norrköping

Allt som behövs till en filminspelning

Norrköping är en filmvänlig stad att förbereda, genomföra och efterarbeta sin produktion i. Här finns kompetens, platser och service – allt som behövs till en inspelning.

Läs mer om filmproduktion i Norrköping

EVENT

Här kan du se kommande event och andra evenemang som t.ex. Norrköpings Filmnäringsdag och filmpremiärer på Cnema av filmer som fått stöd av Norrköpings filmfond.

Läs mer om event