Filmbransch

Norrköping är en filmvänlig stad som starkt bidrar till utvecklingen av närings- och kulturlivet. Här finns ett stort antal produktionsbolag och filmarbetare inom film och TV vid sidan om en rik filmkultur. Från Norrköping kommer berättelser som ses över hela världen.

Aktuellt

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
3 weeks ago
Norrköpings filmfond

... See MoreSee Less

Nu är det klart att Amazon Prime Video kommer visa Norrköpingsinspelade tv-serien Jana med premiär 19 april!
Jana – märkta för livet är första kriminalromanen i Emelie Schepps serie om åklagaren Jana Berzelius och som utspelar sig i Norrköping. Den är producerad av Felix Herngrens bolag FLX och har Madeleine Martin, Pernilla August och Zlatko Buric i huvudrollerna. Serien har fått stöd från Norrköpings filmfond.
... See MoreSee Less

Nu är det klart att Amazon Prime Video kommer visa Norrköpingsinspelade tv-serien Jana med premiär 19 april!
Jana – märkta för livet är första kriminalromanen i Emelie Schepps serie om åklagaren Jana Berzelius och som utspelar sig i Norrköping. Den är producerad av Felix Herngrens bolag FLX och har Madeleine Martin, Pernilla August och Zlatko Buric i huvudrollerna. Serien har fått stöd från Norrköpings filmfond.Image attachment

ATT NÅ INNANFÖR PUBLIKENS KEVLARSJÄL
Samtal från Norrköpings filmnäringsdag:
Ungdomsskildringen Kevlarsjäl som spelades in i Norrköping sommaren 2023 är regissören Maria Eriksson-Hechts långfilmsdebut. Hör henne och manusförfattaren Pelle Rådström berätta om manusprocessen. Vad finns det för knep för att komma målgrupp, skådespelare och rollfigurer nära?
... See MoreSee Less

Video image

0 CommentsComment on Facebook

DEN SVENSKA TORPEDEN
Samtal från Norrköpings filmnäringsdag:
Långfilmen om 30-talets simpionjär Sally Bauer var en utmaning som Crazy Pictures Hannes Krantz fick ta sig an som fotograf som även filmade berättelsen analogt. Vilken planering sker och hur påverkar väder och vind, fotot och kontakten med skådespelaren i vattnet? Hur skiljer sig arbetet på ett kontrollerat location som en bassäng till guppande båtar i “riktigt vatten”?
... See MoreSee Less

Video image

0 CommentsComment on Facebook

Norrköpings filmfond

Det finns inte mer pengar att söka under 2024. Det påverkar inte dig som redan har beviljats projektstöd för din produktion.

Filmproduktion i Norrköping

Allt som behövs till en filminspelning

Norrköping är en filmvänlig stad att förbereda, genomföra och efterarbeta sin produktion i. Här finns kompetens, platser och service – allt som behövs till en inspelning.

EVENT

Här kan du se kommande event och andra evenemang som t.ex. Norrköpings Filmnäringsdag och filmpremiärer på Cnema av filmer som fått stöd av Norrköpings filmfond.