Filmproduktion i Norrköping

Norrköping är en filmvänlig stad att förbereda, genomföra och efterarbeta sin produktion i. Här finns kompetens, platser och service som behövs till en inspelning.

Med sitt centrala läge med närhet till Stockholm-Göteborg-Malmö och mycket goda kommunikationer är det enkelt att förlägga en inspelning här. Inom Norrköping är det korta avstånd och bra framkomlighet.

Tillstånd och förhållningssätt

För att filma i Norrköping kan vissa tillstånd krävas och du behöver dessutom ha en plan för hur du kommunicerar inspelningen.

Kompetens

I Norrköpings finns idag nästan 35 stora och mindre produktionsbolag inom film- och TV och ett 70-tal personer arbetar inom filmnäring i Norrköping. Kompetensen spänner över hela produktionskedjan, från för- till efterproduktion.

Locations

Norrköping har fantastiska inspelningsplatser: Kolmårdens skogar och berg, varierande stadsmiljöer med arkitektur från olika epoker, en stor hamn, vidsträckt landsbygd, många insjöar och en skärgård med 1000-tals öar. Platserna är både unika och kan fungera som doubles för historier som utspelar sig någon helt annanstans.

Leverantörer

Det finns i Norrköping en stark infrastruktur kring uthyrning och försäljning av de tjänster som behövs till en filminspelning. Allt från hotell, transport och catering till kostym, stunt och teknik.