fbpx
Kompetens

KOMPETENS

Produktionspersonal

För en komplett bild av kompetensen inom film i Norrköping rekommenderas en kontakt med någon av de bolag som sysslor med produktionsservice, eller direkt med produktionsbolag, från listan nedan.

I Norrköping arbetar ett 70-tal personer inom filmnäring. De är anställda i produktionsbolag inom både drama och beställningsfilm, eller har egen firma. Kompetensen spänner över hela produktionskedjan. från förproduktion, via inspelning till efterproduktion.

Exempel på ledande roller inom projektledning är produktionsledare/linjeproducent, platschef och produktionskoordinator. Här finns flera platsletare. Andra kreativa roller med kompetens i Norrköping är t ex SAD och TAD, foto (B- och C-foto), ljud (B-ljud), DIT och stillbildsfoto. Genom Östgötateatern finns stor kompetens inom tillverkning t ex scenografi, rekvisita, attributör, kostym, mask och smink. Övrig viktig kompetens är t ex stunt, rollsättning, statistkoordinering och skådespelare.

För efterproduktion finns kompetens inom klipp, grade , ljuddesign, foley/dialogmix samt mixning. Det finns flera kompositörer av musik och en symfoniorkester. Inom VFX finns flera bolag och personer som arbetar med projektledning, concept, compositing, animation och rotoscope.

Produktionsservice

För dig som arbetar med en produktion finns det olika vägar att hitta samarbete med produktionsbolag, professionella filmarbetare, leverantörer, statister och skådespelare i Norrköping. Du kan initialt ta direktkontakt med oss för att diskutera vad du behöver hjälp med. I Norrköping finns dessutom flera bolag som jobbar med produktionsservice och har stor erfarenhet och ett rikt kontaktnät. De här bolagen arbetar särskilt med koordinering och projektledning, casting, locationscouting och viss teknikuthyrning:

Crazy Pictures

Iver Produktion

Chopp Event

Produktionsbolag

Det finns nästan 40 stora och mindre produktionsbolag inom film- och TV-produktion i Norrköping.
Här är de största vilka också jobbar med film- och TV-drama samt i vissa fall dokumentärfilm:

Crazy Pictures AB   

Lavette AB   

Dimfrost Studios AB

Filmfinity Studios AB 

Bjerner Media AB 

CGI Station Norrköping AB

Iver Produktion AB

Kojan Film AB 

Runda Bordet Film AB 

Galaxen film

Jämtner Visuals AB

Ember Light AB 

Nätverk för filmarbetare i Östergötland

Är du aktiv inom filmbranschen och bosatt i Östergötland kan du gå med i branschnätverket
Östergötlands Förenade Filmare.

Till toppen