Arbeta hos oss

Lediga tjänster

MEDIEPEDAGOG

Som mediepedagog på CNEMA är du en av två med samma yrkestitel som ansvarar för barn- och ungdomsverksamheten inom film. Du kommer att ha kontakt med och boka in skolor. Det ingår att arbeta med färdiga samt utveckla nya lektionsupplägg, projekt, workshops och kurser. En uppgift du kommer arbeta med är att ansvara för skolbiovisningarna.

Du arbetar praktiskt med barn och unga i våra lokaler och ute på skolorna. Det praktiska arbetet varvas med rapportering av resultat och administration kring bokning, fakturering och ekonomi.

Du kommer att initiera och driva mediepedagogiska projekt i samarbete med aktörer inom och utanför Norrköpings kommun. Vidare kommer du även ansvara för övergripande utvecklingsfrågor på det mediepedagogiska området tillsammans med din kollega. Verksamheten är i ständig utveckling och särskilt intressant framöver är nya digitala medier som gränsar till film, samt hur barn och ungdomsverksamheten ska kunna vara en brygga in i lokala filmbranschen.

Arbetstiden kan förutom dagtid innebära arbete på kvällar och helger.

DIN PROFIL

Vi ser att du har en mediepedagogisk utbildning, lärarutbildning eller motsvarande akademisk utbildning eller folkhögskoleutbildning. Andra projektledarerfarenheter eller arbete inom kultur- och mediasektorn samt filmbranschen är meriterande.

Du har erfarenhet från mediepedagogiskt arbete med barn och unga i och utanför skolan. Du kan sätta dig in i och förstå skolornas kursplaner.

Du har goda kunskaper och erfarenhet av medie- och informationskunnighet samt filmteknik som exempelvis inspelnings- och redigeringsutrustning.

Vi söker dig som trivs med att få arbeta självständigt, ta egna initiativ och vara flexibel. Du har mycket god samarbetsförmåga och kan kommunicera med elever, vårdnadshavare, kollegor och övrig personal i kommunen.

Din förmåga att skapa goda kontakter och bygga nätverk är viktigt för utvecklingen av verksamheten där du är en kreativ kraft. Eftersom det är en säljande organisation med både korta och långa processer ser vi att du jobbar både prestationsorienterat och uthålligt.

Du har en god förmåga att uttrycka dig i svenska språket i tal och skrift. I uppdraget ingår viss egen administration vilket du utför på ett strukturerat sätt.

För denna tjänst är det krav på B-körkort.

MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du enhetschef Johan Karlsson, 011-152650. För frågor angående rekryteringsprocessen kontaktar du HR-konsult Johanna Carlberg, 011-151053.

Välkommen med din ansökan senast den 12 maj.

Ansök här

Cnema är Norrköpings kommuns filmverksamhet och hör till Kultur- och fritidsnämnden. Cnema erbjuder aktiviteter som stimulerar och berikar film- och mediekulturen i Norrköping. Med filmfond för professionell filminspelning, tre biosalonger och integrerat film- och medielabb är Cnema en Sverigeunik verksamhet. På Cnema jobbar idag 14 personer som möter över 50 000 besökare varje år.

Den mediepedagogiska verksamheten består av att stödja barn och ungas utveckling inom att se, prata och skapa film. På skoltid erbjuds färdiga lektionsupplägg inom animation eller spelfilm (live-action). På fritiden kan barn och unga komma till Cnema för eftermiddagsverksamhet. Under året erbjuds lov- och prova-på-verksamhet samt skolbio.

Den mediepedagogiska verksamheten förändras ständigt och nya koncept arbetas fram kontinuerligt, exempelvis inom nya digitala medier, kompetensutveckling för lärare och utveckling av unga filmare.