Om CNEMA

CNEMA är Norrköpings kommuns filmverksamhet och hör till Kultur- och fritidsnämnden i Norrköping. CNEMA är även medlem i det internationella nätverket Europa Cinemas.

Biografen är vackert belägen i området kring Norrköpings Visualiseringcenter C och Linköpings Universitet. CNEMA är en Sverigeunik verksamhet som stimulerar och berikar film- och mediekulturen i Norrköping och Östergötland, läs mer om vad vi gör nedan.

CNEMAs utbud

Till biografen är alla välkomna att ta del av ett stort utbud av film, liveopera, barnbio och festivaler i tre moderna biosalonger mitt i Norrköpings vackra industrilandskap. Läs mer om biografens utbud här.

I Cnemas film- och medielabb finns inspelningsstudio, redigeringssal, animationslabb och mindre redigeringsrum. Här och ute på skolor skapar barn och unga egna berättelser från början till slut och får se resultatet direkt på stor bioduk. Läs mer om mediepedagogiken här.

I Cnema och Kulturskolans Unga Filmverkstan får barn och unga chans att på fritiden växa genom filmskapande. Läs mer om Unga Filmverkstan här.

Cnema administrerar Norrköpings filmfond. Både lokala och nationella film- och TV-producenter kan söka utvecklings och produktionsstöd för att spela in professionell TV-drama, långfilm, kortfilm och dokumentärfilm i Norrköping. Läs mer om Norrköpings filmfond här.

Lokaler

Lokaler

Stora salongen: Huvudrollen

192 platser

Mellansalongen: Birollen

65 platser

Lilla salongen: Statisten

40 platser

Animationslabbet: Animatören

Redigeringslabbet: Scriptan

Inspelningsstudion: Regissören