Evenemang

Globala veckorna

21 november – 25 november

Globala veckorna

Årets Globala veckor går av stapeln 18-25 november 2023. Tema är Återbruk – att ge både saker och människor en andra chans. Genom att reparera saker som är trasiga, dela saker med andra till exempel genom att byta eller låna och genom att skänka saker vidare till hjälporganisationer kan du minska ditt avfall och därmed också din klimatpåverkan.

Filmerna vi visar handlar om människan och naturen i samspel!

DEN STORA KÄRLEKEN
Handlar om människans relation till naturen i dåtid, samtid – och framtid. Kairos gav elva föreställningar i Norrköping under våren – de flesta utsålda. Nu har du chansen att se den inspelade föreställningen på bio! Efter visningen blir det ett samtal mellan Titti Knutsson, konstnärlig ledare och producent, samt Måns Ahlin, filmare från Runda Bordet film.

JORDENS SÅNG
Med sitt hemland Norges svindlande vackra bergslandskap som sin monumentala bakgrund ger sig Margreth Olin ut på en existentiell resa med sina egna åldrande föräldrar som mänsklig måttstock ute i de vidsträckta vidderna. Här har deras familj alltid levt sida vid sida med naturen, även när jordens urkrafter har visat sin mest skoningslösa sida. Men inte ens det hårdaste berget är oföränderligt – och absolut inte i tider som vår.