Evenemang

Cnema Film & Gaming Weekend 2024

16 mars – 17 mars

Cnema Film & Gaming Weekend 2024

Återigen teamar Cnema upp med Norrköpings finest inom gaming och nördkultur! Välkommen till en helhelg där du kan spela, se på film, träffa andra som delar dina intressen, shoppa och ha kul.

Filmerna som visas ser du i schemat nedan!


I FOAJÉN
Lördag & Söndag 13:00-20:00


Visualiseringscenter C lånar ut sina retrospelskonsoller. I foajén kommer ni kunna spela alla möjliga olika klassiska Nintendo och Playstation spel.

Söndag 13:00-20:00


Den lokala spelutvecklaren Caspian Interactive bjuder in att testa deras nya spel ZAHAK (läs mer om spelet via länken här). Ett unikt isometriskt roguelike action-RPG baserat på den rika och relativt outforskade världen av persisk mytologi.


GAMINGSTUDIO
Lördag & Söndag 13:00-20:00


Bli en del av spelets magi och möt Eberstinska gymnasiet! Kom och spela deras egengjorda spel, upptäcka din inre Esportare, var med i spännande turneringar och träffa deras Esports-stjärnor.

Lördag 13:00-18:00


Träffa den landsomfattande ideella föreningen Female Legends! Spela spel, delta i quiz och tävlingar och prata med Female Legends representanter om deras verksamhet som riktar sig till tjejer, trans och icke-binära som håller på med e-sport och gaming.


SPELTORG
Lördag & Söndag 13:00-20:00


Retro-butiken Lazer Cat ställer upp en pop-up butik på eventet! ”Vi erbjuder retro-tvspel, leksaker och anime grejer som man verkligen vill köpa. Dessutom till humana priser!”


NorrCon anordnar nördloppis under eventet. Flera bord med prylar runt spel och nördkultur. Kom och fynda eller varför inte ställ ut dina egna grejer?
Kontakta dicemeeple@gmail.com för att boka ett bord. Begränsat antal platser.


SPEL-LABB
Lördag & Söndag 13:00-20:00


Spelens Hus är en samlingsplats för föreningar som håller på med olika former av spel i Norrköping. Faktiska Spelens Hus lokalen ligger vid Hallarna men under denna helg så flyttar några av föreningarna in på Cnema för att göra aktiviteter och visa upp sig.


Kom och testa brädspel hos föreningen Nördboet. De har massvis med olika brädspel i olika genrer för alla åldrar och skicklighetsnivåer. Låna gratis och spela en match eller två eller bara prata brädspelstips med Nördboets representanter.


Spelföreningen NÖRD låter dig testa Figurspel, storskaliga och taktiska spel med coola och oftast egenmålade figurer. Du får också testa att måla dina egna figurer! Perfekt för både stora och små. Kom förbi och upptäck denna fantastiska genre av spel och prata med representanter från NÖRD.


Vad är ”rollspel” för något? Adept Play kommer hålla introduktion och aktiviteter kring vad rollspel är och hur det fungerar. De kommer visa upp en massa olika ämnen och typer av rollspel och finnas tillgängliga att diskutera och visa upp för alla som vill veta mer.


I SALONGERNA

Se filmer och tider i schemat nedan

Quiz innan Super Mario Bros. Filmen | 16 mars 14:00
Utmana dig själv och dina vänner och/eller familjen i ett klurigt quiz, biljetter till filmen gäller.

Just Dance | 17 mars 14:00
Kom och dansa loss i vår största salong och utmana andra i snygga moves, inga biljetter behövs.