Evenemang

Bob Marley: One Love med Blacka Musik

14 februari – 14 februari

Bob Marley: One Love med Blacka Musik

Välkommen på en helkväll i härlig baktakt tillägnad reggaeikonen Bob Marley!
Vad passar bättre än att på alla hjärtans dag komma och avnjuta både musik och film i kärlekens tecken. Innan filmvisningen kommer Blacka Musik att spela några gungande låtar för att sätta stämningen.

 

18:00 LIVEMUSIK
Blackas Änglar:
Blackas Änglar är det senaste tillskottet från vår lilla bruksort som nu repar för fullt inför sitt blott andra uppträdande 14 februari på Cnema i Norrköping. Bandet består av både yngre och lite äldre besökare samt några stöttande ledare som repar på Blacka fritidsgård. Det kommer bjudas på några klassiker skrivna av Bob Marley och eventuellt någon egenskriven låt.

Daniella Torres & Marx Gallo:
Marx Gallo och Daniella Torres är båda artister från Skärblacka inom reggaegenren. Med flera egna låt- och albumsläpp i bagaget har de även varit delaktiga vid olika liveframträdanden, både med band men även akustiskt och med dj. De har vid olika tillfällen varit verksamma på Jamaica där de samarbetat med flera aktörer som stöttade Bob Marley till sin framgång. På Cnema kommer Marx och Daniella att företräda en av Sveriges äldsta musikföreningar Blacka Musik genom sina stämmor till baktakt.

Lirko in roots
Lirko in Roots har uppträtt på olika scener i både Skärblacka och Norrköping och även på Blacka Fritidsgårds arrangemang ”Minneskväll för Bob Marley” 2022. Låtar om kärlek är ett återkommande tema i hans låtar.

18:30 BOB MARLEY: ONE LOVE
BOB MARLEY: ONE LOVE hyllar den ikoniska artistens liv och musik, musik som inspirerade generationer med sitt budskap om kärlek och gemenskap. Upplev historien om Bob Marley på den stora bioduken för första gången, en stark berättelse om att övervinna motgångar och om livsresan bakom hans revolutionerande musik. Filmen är producerad i samarbete med familjen Marley och i rollerna ser vi Kingsley Ben-Adir (One Night in Miami…, Barbie) som den legendariska musikern och Lashana Lynch (No Time to Die, The Woman King) som hans fru Rita.