Kommande biofilm Ej angivet

Borromini och Bernini – Arkitekterna som skapade d

KONST PÅ BIO

Det här är berättelsen om en av konsthistoriens mest kända maktkamper, den mellan Borromini och Bernini. Två begåvade arkitekter och skulptörer som arbetade med liknande arkitektoniska projekt samtidigt och i samma stad – 1600-talets barocka Rom.

Staden var meckat för den västerländska konsten dit varje målare, skulptör och arkitekt med stora ambitioner vallfärdade för chansen att sätta sin prägel. Filmen berättar om den arkitektoniska revolution som förändrade Roms utseende för alltid och om Borromini, en ensam mästare som behövde beröva sig själv på allt för att kunna fullfölja sin dröm – att erövra Rom.

Vi får också fördjupa oss i Borrominis tunga kamp med sig själv. Ett geni uppslukad av sin konst och pressad av sitt eget jag, i ständig strid mot konventioner och fördomar. En berättelse lika dramatisk som arkitekturen själv.

Följ med på en fängslande resa genom Rom där spänningarna mellan mästarna utvecklade staden till vad den är idag.

  • Speltid: 105 min
  • Undertext: Svenska
  • Genre: Dokumentär
  • Regi: Giovanni Troilo
Filmposter för Borromini och Bernini – Arkitekterna som skapade d

Biljetter

  • tis 7 nov 18:00 Konst på bioBorromini och Bernini – Arkitekterna som skapade d Köp biljett
Priser och rabatter

Ordinarie pris: 160 kr | Konstföreningar: 150 kr

Frågor om biljetter

Har du frågor kring biljetter eller biljettregler se biljettinformation eller maila info@cnema.se. Biljettkassan svarar på frågor via telefon under öppettider och i mån av tid på 011-15 15 15.