Aktuell biofilm

Interplay – En dag med konstfilm

Välkommen till en dag med konstfilm på Cnema! Filmerna visas i två paket med en paus däremellan. Under dagen gästas vi av Martin Grennberger, skribent och redaktör, som ger oss en fördjupad bild av programmet. 

Svensk, konstnärlig och experimentell film är för många ganska okänt. Rörlig bild används visserligen mycket i samtida konst det är ändå ganska sällan som film lyfts fram som ett renodlat konstnärligt medium. Verkstad – rum för konst och Cnema vill motverka detta och under en dag visa upp den svenska konstfilmen i det korta formatet. Filmerna visas i två paket med en paus däremellan.

Under filmhelgen pågår även videoinstallationer av konstnärerna Lina Selander och Lisskulla Moltke-Hoff. I foajén på Cnema visar Lina Selander filmen To the Vision Machine och Lisskulla Moltke-Hoff visar en serie utskrivna bilder som utgår från hennes filmmaterial.

Verkstad konstall (Kulturkvarteret Hallarna, Tunnbindareg.37) visar rumsliga filmbaserade installationer av dessa båda. Kl 17- 20 lördag (vernissage!)  och kl 12-16 söndag 26 mars.

Programmet presenteras av Verkstad konsthall och Cnema

  • Speltid: 180 min
  • Genre: Film
Filmposter för Interplay – En dag med konstfilm

Biljetter

  • lör 25 mar 13:30 Interplay – En dag med konstfilm Köp biljett
Priser och rabatter

Rabatter: Pensionär: 100 kr | Student & ungdom under 18 år: 85 kr | Student, medlem i Linköpings studentkårer: 75 kr

Frågor om biljetter

Har du frågor kring biljetter eller biljettregler se biljettinformation eller maila info@cnema.se. Biljettkassan svarar på frågor via telefon under öppettider och i mån av tid på 011-15 15 15.