Aktuell biofilm Från 11 år

Spencer

Diana är på väg till ännu en julhelg med kungafamiljen, medveten om att hennes äktenskap med prins Charles rasat samman inför öppen ridå. Han ses allt oftare med Camilla Parker-Bowles medan hon fortsatt tvingats spela den perfekta hustrun. Alla är inställda på en sedvanlig stramt regisserad jul med mat, dryck, tomma fraser och fasanjakt, men Diana vet att allt måste bli annorlunda denna gång. Fången i en omöjlig roll har hon nu bara ett mål – att skydda sig själv och sina pojkar Harry och William mot outhärdlig exponering och förljugenhet. Kristen Stewart är Oscartippad för sin mästerliga gestaltning av Dianas omskakande inre resa under några avgörande dagar. Jonny Greenwood från Radiohead står för soundtracket till Spencer, som regisserats av mannen bakom Jackie.

 


Läs mer om Biopasset här.

 

RECENSIONER


“Det är en minnesvärd frigörelseprocess vi får se. Stilrent fotograferad och kongenialt tonsatt av Johnny Greenwood, som förvandlar julaftonsförberedelserna till en orkester som stämmer upp till ett på förhand skrivet stycke.” – Emma Engström, Kulturnytt i P1

  • Speltid: 111 min
  • Språk: Eng
  • Undertext: Sv.
  • Genre: Drama
Boka biljetter
Filmposter för Spencer

Biljetter

Priser och rabatter

Rabatter: Pensionär: 90 kr | Student & ungdom under 18 år: 75 kr | Student, medlem i Linköpings studentkårer: 65 kr

Frågor om biljetter

Har du frågor kring biljetter eller biljettregler se biljettinformation eller maila info@cnema.se. Biljettkassan svarar på frågor via telefon under öppettider och i mån av tid på 011-15 15 15.