Från 15 år

Akira

Grundstomme
Katsuhiro Otomos cyberpunk filmatisering av den japanska mangan Akira från 1988 är en dystopisk framtidsvision. Vanligen tecknas framtidsvisionerna utifrån den egna samtiden. Det gör dem intressanta som tidsdokument: med hjälp av dem kan man både tolka det förflutna och det framtida. Det blir möjligt att till exempel sätta fingret på kunskap som ur dagens perspektiv ter sig föråldrad. Men det gör dessa omoderna uppfinningar inte mindre fascinerande, tvärtom bidrar de till en nyanserad förståelse. Så även denna manga som utspelar sig i framtiden: år 2019!

Synopsis:
I en snar framtid, efter världsvid ödeläggelse från det stora kriget, ligger den dekadenta megastaden Neo Tokyo som byggts upp i spillrorna av den gamla världen. Kriminella gäng, polisbrutalitet, korruption och utbredd arbetslöshet gör staden till en plats i ständig oro. De två unga motorcyklisterna Kaneda och Tetsuo ger sig ut på jakt efter sanningen för att bringa reda i en stad i konstant oreda. Akira är anime- och cyberpunkklassikern som saknar motstycke i modern sci fi-historia. Utgivningsår: 1988

Visas som en del av ETT NÅGOT ÖVERVÄLDIGAR FÖRSTÅNDET, läs mer om filmserien här.

  • Speltid: 125 min
  • Språk: Jap
  • Undertext: Sv.
  • Genre: Animerad film, Science Fiction
Köp biljetter
Filmposter för Akira

Biljetter

Priser och rabatter

Rabatter: Pensionär: 90 kr | Student & ungdom under 18 år: 75 kr | Student, medlem i Linköpings studentkårer: 65 kr

Frågor om biljetter

Har du frågor kring biljetter eller biljettregler se biljettinformation eller maila info@cnema.se. Biljettkassan svarar på frågor via telefon under öppettider och i mån av tid på 011-15 15 15.