Celebert besök

Under 10 år har Cnema varit en mötesplats för filmälskare som inte bara sett film utan också träffat, lyssna och kunna ställt frågor till filmskapare på besök. Listan är lång och bland de många gästerna finns t ex Björn Skifs, Bengt Palmers och Magnus ”Mankan” Nilsson som pratade om Norrköpingsinspelningen av Strul.

Robert Gustafsson premiärtalade vid visningen av Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet. Sven Wollter, Harriet Andersson och Gunnel Lindblom har alla besökt Norrköpings Filmfestival. Norrköpingsskådespelaren Joakim Sällquist kom och visade sin Guldbagge för Goliat och Crazy Pictures har hållit flera föreläsningar. Jack Werner trollband publiken med sin Creepy podd. Regissören Tomas Alfredson berättade om Norrköpingsinspelningen av Se upp för Jönssonligan.

I samband med utställning på Norrköpings konstmuseum berättade Carl-Johan De Geer om sitt filmskapande. Regissörerna Anna Odell, Lisa Langseth, China Åhlander, Peter Grönlund har alla presenterat premiärer på sina långfilmer. Al Pitcher minglade med besökare i samband med visningen av hans Big in Sweden som gjordes med stöd från Norrköpings filmfond