Utbildningar

För dig som vill syssla med film

Här hittar du information om aktuella utbildningar och annat som är intressant för dig som vill lära dig mer om filmskapande.

FILMSKAPARLINJEN: NYA PERSPEKTIV

Historieberättande är ett fenomen med långa anor i människans historia och i det perspektivet är filmen ett relativt nytt verktyg, som snabbt blivit ett av de mest kraftfulla. När film görs på rätt sätt kan världen förändras. Men hur väcker man en oväntad känsla eller tanke i den som ser på filmen? Hur bygger man stämningar och karaktärer utan att bli övertydlig? Hur kommunicerar man budskap och handling utan dialog? Allt detta och mycket mer kommer du lära dig på Filmskaparlinjen – nya perspektiv!

Läs mer och ansök till utbildningen här.

FILMSKAPARLINJEN: FÖRDJUPNING

Har du visioner som du vill nå ut med via filmduken? Då behöver du kunna leda team och projekt, förstå vilka roller som finns i branschen och hur de samverkar. Allt detta kan du lära dig under Filmskaparlinjens fördjupningsår! Har du passion för och grundläggande kunskap inom film kommer denna utbildning passa dig perfekt. Du får prova på rollen som regissör, manusförfattare och producent. Du får leda projekt och lära dig jobba i team mot ett gemensamt mål. Du får även göra praktik och knyta viktiga kontakter. Därefter kan du ta steget ut i filmbranschen!

Läs mer och ansök till utbildningen här.