Utbildningar

För dig som vill syssla med film

Här hittar du information om aktuella utbildningar och annat som är intressant för dig som vill lära dig mer om filmskapande.

FilmSKAPARLINJEN: NYa perspektiv

ETTÅRIG, EFTERGYMNASIAL UTBILDNING, HELTID, START HÖSTTERMINEN 2016

Norrköping har genomgått stora förändringar under det senaste decenniet. De senaste åren syns detta särskilt inom det audiovisuella området, ett område som uppmärksammas än mer för dess arbetsmarknadspotential.

Norrköping har sedan lång tid ett mycket gott nationellt renommé inom kultur. Norrköping är även regionens filmstad. Här finns kommunala filmverksamheten Cnema med regionalt filmuppdrag samt Norrköpings Visualiseringscenter C, SVT och en rad produktionsbolag inom film och nya medier. 2015 startar Norrköpings kommun en filmfond som ska utveckla den lokala och regionala filmbranschen. Allt detta bidrar till utveckling av hela den audiovisuella sektorn i regionen.

I regionen finns kultur och medieutbildningar på universitetet och i gymnasieskolan. Sedan 2014 finns även en avancerad filmutbildning med berättandet i fokus för alla som ser ett framtida yrkesliv inom film. Denna utbildning kompletterar den positiva utvecklingen på filmområdet.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som vill utveckla din kreativitet och begåvning inom berättandet med rörliga bilder. Sökanden ska ha tidigare erfarenhet av film eller teater. Vi eftersträvar minst lika många kvinnor som män bland de studerande. Den ska vara såväl ett avstamp för en fortsatt yrkeskarriär som en förberedande utbildning och dörröppnare för avancerade filmstudier i Sverige eller i andra länder.

Läs mer och ansök till utbildningen här.