Tillgänglighet

Rörelsehindrade

På Cnema finns två entréer. Entrén ut mot Kungsgatan har en hiss med plats för rullstol och entrén från bakgården har en ramp som är anpassad för rullstolar och rullatorer. I alla våra salonger har vi platser avsedda för rullstolsburna. Platserna bokas direkt i kassan eller på telefon 011-15 15 15.

Hörselskadade

Hörslinga finns installerad i alla våra salonger. Kontakta vår personal så hjälper de er med detta. Ur ett tillgänglighetsperspektiv är vårt mål att visa alla svenska filmer med svensk text.

tillgänglig bio

Vissa filmer finns tillgängliga med syntolkning och/eller talande textremsa för att personer med synnedsättning och långsamtläsande ska kunna ta del av filmutbudet på bio. Det är Svenska Filminstitutets innovation "Tillgänglig bio" som ska öka tillgängligheten av film till alla. Läs mer här.
För att kunna ta del av tjänsten behöver du en applikation till en mobil enhet som har operativsystemet iOS eller Android, som en smartphone eller surfplatta. Det finns några olika appar för detta syfte, exempelvis "Biohjälpen". Filmer som är utrustade med ljudspår för syntolkning och uppläst text är märkta med följande symboler på vår hemsida:

   

Ledsagare/personlig assistent

Fri entré på CNEMAS visningar mot uppvisande av kort eller liknande i biljettkassan som intygar arbete som personlig assistent eller ledsagare. Detta gäller endast person som är i tjänst och är i sällskap av den assistansberättigade. Om inte särskilt intyg finns för behov av dubbelassistans beviljas endast en personlig assistent/ledsagare fri entré.

Parkering

Skyltad parkering för rörelsehindrade finns tillgänglig nära entrén på baksidan av huset.

Toaletter

I vår foajé finns en toalett anpassad för rörelsehindrade.