Klappan

Klappan är Norrköpings skolfilmsfestival som äger rum 16 maj 9:00 på Cnema. Här tävlar skolelever med filmer som de skapat under året. Vinnarna utses av en jury och ÅRETS KLAPPA utses av eleverna själva! Röstningen avslutades 14 maj kl. 12:00.

För att se filmerna som kommit till final klicka här: https://vimeo.com/album/5154915 

KLAPPAN 2018

För åttonde året i rad arrangeras skolfilmestivalen Klappan på Cnema i Norrköping. Årets festival äger rum den 16 maj, då filmerna som gått till final visas på stor duk och flera priser delas ut.

Sedan 2011 har elever i Norrköpings skolor bjudits in att skicka in filmer som de själva skapat under året till skolfilmfestivalen Klappan. Festivalen är ett sätt att uppmuntra till eget filmskapande i skolorna.

Årets jury består av två av 2017 års vinnare från Karlshovsskolan, Celina Dabrowski och Nejla Dulic. Sebastian Sas, filmkonsulent på Film i Öst och två lokala filmregissörer, Kristina Levin Vinter och Kim Nilsson. De har utsett vinnare i nio kategorier, såsom “Bästa animation”, “Bästa manus” och “Bästa film”. Vinnare av “Årets Klappa” röstar eleverna själva fram. Hittills har drygt 3500 röster kommit in och vinnaren tillkännages på festivalen.