Strul

Cinemateket c/o CNEMA | 27 december 19:00

Hyperaktiv kamera och febril klippning i actionkomedi där fångar som hittat hål bakom torktumlaren planerar att slå till mot en penningtransport med sedlar som Myntverket ska elda upp. Skifs, som är en av manusförfattarna, har en egen plan: han ska sätta dit knarkkungarna som planterat amfetamin i hans laboratorium och få ihop det med Gunnel Fred, filmens enda kvinna. Reklamstjärnan Jonas Frick var 25 år när han gjorde sin enda långfilm.


Cinemateket c/o finns på flera platser runtom i Sverige. Vi ger dig tillgång till hela filmhistorien. Klassiker för de nyfikna, men också film för de som sett det mesta, i nära samarbete med biografer och filmfestivaler.

Cinemateket är en del av Svenska Filminstitutet och har från regeringen uppdraget att för allmänheten göra filmhistorien levande genom visningar på biograf, framför allt filmer som inte är tillgängliga på den ordinarie biografrepertoaren. Svenska Filminstitutet i sin tur är medlem i La Fédération Internationale des Archives du Film (FIAF), en internationell sammanslutning av filmarkiv och cinematek som tillsammans arbetar för att bevara och tillgängliggöra filmarvet, världen över.

Upptäck vad vi gör för dig!
Välj innehåll

Kalender

Välj dag