The Rocky Horror Picture Show

Sing a Long

I samarbete med Östgötateatern arrangeras en sing-a-long-visning med musikalartister från teaterns uppsättning av Rocky Horror Show. Innan filmvisningen är du välkommen att mingla i foajén. Spexig utstyrsel uppmuntras!

Ett nyförlovat helyllepar kör vilse en stormig natt. Föga anar de vad som väntar när de knackar på hos Dr. Frank-N-Furter. 

 ”The Rocky Horror Picture Show har blivit själva definitionen av termen ’kultfilm’. […] Rocky Horror-fanatiker har i många år dykt upp på ett par hundra biografer runt om i USA och Kanada för på fredag- och lördagkvällar själva delta i föreställningarna. Många är klädda och sminkade som filmens rollfigurer. […] Man uppmuntrar nya åskådare, ’oskulder’, […] att aktivt delta i handlingen, medan man själv ser filmen för kanske trehundrade gången. ’Ser’ är inte rätta ordet. Det är bara de blygaste ’oskulderna’ som gör det. […] Kultdeltagarna reciterar dialogen tillsammans, skriker ut egna tillägg och dansar och mimar till filmen […]. Man rusar upp och ner i gångarna, och när skådespelarna på duken kastar risgryn i bröllopsscenen gräver publiken i sina  rekvisitaväskor och kastar själva risgryn i salongen. När Brad och Janet går ut i regnet skjuter man med vattenpistol. De som är vana har med sig paraplyer, men ’oskulderna’ blir blöta. […]” 

Ur Cult Movies av Danny Peary (Delta 1981) 

Upptäck vad vi gör för dig!
Välj innehåll

Kalender

Välj dag